‹ Terug naar overzicht

Nieuws

De 6 gouden regels van een goed passend maatpak

De kleren maken de man, en er zijn geen kleren die de man zó man maken dan een kostuum op maat. Het ultieme maatpak past net als een tweede huid. Als je deze 6 gouden pasregels volgt, zit je pak straks vast als gegoten!

 1. De schouder
  De schouder van je jasje moet plat liggen, en de naad moet perfect even lang zijn als je schouderbot. Als het stof bij je schouder samentrekt, is het te klein. Bij te veel stof dat omhoog kruipt, heb je net een te ruime pasvorm.

 2. De mouw
  De mouwen van je jasje moeten iets korter zijn dan die van het hemd dat je eronder draagt. Idealiter zie je nog zo’n 1,5 cm van je hemdsmouw onder je jasje. In de praktijk betekent dat doorgaans dat je jasje ongeveer tot aan de knokkel van je pols moet komen.

 3. De kraag
  Je jaskraag zou vlak tegen je hemdskraag moeten rusten, die op zijn beurt tegen je nek moet liggen. Als er een opening zit tussen je jas- en hemdskraag, is je jasje te groot. Horizontale plooien net onder je kraag duiden op een te strak exemplaar.

 4. De knopen
  De knoop van je jasje moet dicht kunnen zonder moeite, en er mogen zich ook geen kreuken vormen, dan is het te klein. Tip: enkel je bovenste knoop moet dicht, de onderste laat je altijd (áltijd!) open om de goede pasvorm te behouden.

 5. De broekspijpen
  Traditioneel komt je broek net tot aan de hiel van je schoen, maar tegenwoordig zien we ze ook veel korter, zelfs met ontblote enkels! Welke lengte je ook kiest, het belangrijkste is dat je jezelf er comfortabel bij voelt.

 6. Het achterwerk
  Een goede pasvorm van je broek is niet te strak en niet te los. Als je horizontale plooien net onder de billen ziet, is je broek te krap. Hangende plooien in een U-vorm aan je dijen betekenen dat je een te grote broek draagt.
Sodermans is fan van 7 For All Mankind. Een premium jeansmerk uit California, geschikt voor elke man.
Bekijk op facebook ›
Ja, kleren maken de man en Sodermans helpt je hier graag mee.
Bekijk op facebook ›
Kom vandaag op de Dag van de Klant naar onze winkel en je krijgt een leuke attentie.
Bekijk op facebook ›