‹ Terug naar overzicht

Nieuws

De grote feestetiquette: alles over tafel- én outfitmanieren

Niet in je jogging komen opdagen en altijd ‘dankjewel’ zeggen: die regels van de feestetiquette heb je wellicht al onder de knie. Maar wat trek je dan wél aan en hoe gedraag je je aan tafel?

 1. Outfitstress: formeel of casual?
  Ga je naar een écht formeel feest, dan is een kostuum een absolute must. Ga je naar een feest in iets meer ontspannen sfeer? Dan heb je keuze te over! Ga bijvoorbeeld voor een chino met wit hemd, een jeans met overhemd in een leuke kleur of patroon en casual blazer of een kostuumbroek met een warme maar stijlvolle wintertrui. Twijfel je nog? Bij Sodermans helpen we je graag met de perfecte feestlook.

 2. Breng een cadeautje mee
  Of je nu naar een familiefeest bij je schoonouders thuis gaat of op restaurant op kosten van je gastheer of -vrouw: neem altijd een leuke attentie mee. Bloemen zijn een goed idee, maar alleen als je ze in een vaas schenkt want je wil de gastheer of -vrouw niet nog meer werk bezorgen door het zoeken naar een geschikte vaas. Als je op restaurant gaat, zijn bloemen sowieso niet handig om mee naar huis te nemen.

  Andere attente blijmakers om te geven: een luxueuze geurkaars, een doosje pralines of een heerlijke handcrème. Of een cadeaubon van Sodermans, natuurlijk!

 3. To kiss or not to kiss?
  Drie zoenen, maar eentje of toch een knuffel? Begroetingen leiden vaak tot gênante situaties en ongewenste wangbotsingen. Gelukkig presenteren wij jou voor eens en altijd dé gouden regel van de zoenetiquette: één zoen is voor vluchtige begroetingen, drie zoenen zijn voor felicitaties.

  Moet je als man een andere man zoenen? Tegenwoordig doen meer en meer mannen het, maar hier is helaas nog geen algemene regel voor. Kijk dus een beetje naar de situatie en hoe de andere man zich gedraagt. Maar let wel: doe je het bij één man, dan moet je het bij de rest van je mannelijke gezelschap ook doen ...

 4. Houd je tafelmanieren
  De basics van tafeletiquette ken je – hopelijk – al, maar wist je bijvoorbeeld dat je nooit op je eten mag blazen? Als het te warm is, wacht je gewoon even met eten. Wijnglazen houd je altijd (óók rode wijn!) vast bij de steel. Houd je ellebogen van tafel. De hand die je niet gebruikt bij het eten, bijvoorbeeld bij het oplepelen van soep, laat je op tafel rusten.

Nieuws

De cadeaus die élke stijlvolle man wil uitpakken

Lees verder ›
Wist je dat we ook schoenen aanbieden? Al dan niet met een cadeautje van Sinterklaas ;)
Bekijk op facebook ›
De definitie van casual chic? De jeans van 7 For All Mankind: die zitten legendarisch goed en zien er toch heel stijlvol...
Bekijk op facebook ›