‹ Terug naar overzicht

Nieuws

Gentleman in je garderobe: 5 stijlgeheimen van de moderne gentleman

Met deze stijlgeheimen van de moderne gentleman waan jij je binnenkort 007. Met een license to dress!

5 stijlgeheimen van de moderne gentleman

Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken, dus je zorgt er best voor dat dat een goede is. Met deze stijlgeheimen van de moderne gentleman waan jij je binnenkort 007. Met een license to dress!

 1. Een goede pasvorm is je beste vriend
  Eén goed passend kostuum is beter dan tien zozo-kostuums en dus de investering meer dan waard: of dat nu een confectiekostuum of eentje op maat is. Hoe weet je of je pasvorm perfect is? Als je rechtstaat en verticale kreuken ziet, dan is je kledingstuk te groot. Horizontale of X-vormige kreuken wijzen op een te krap kledingstuk.

 2. Gewoonte van de gladde jongen
  De grootste fashion faux pas onder gentlemen? Kreuken in je kleding. Zorg er dus altijd voor dat je kleren (zéker hemden!) netjes gestreken zijn. Protip: hang je hemden, blazers en broeken in de badkamer terwijl je een douche neemt. De hete stoom haalt de kreuken al grotendeels weg zodat je strijkbeurt extra vlot verloopt.

 3. Slimme oproltruc voor je mouwen
  Begin niet gewoon de mouwen van je hemd op te rollen, zo komt het na een tijdje toch steeds los. Draai de manchet naar boven tot net onder je elleboog. Vouw het onderste, binnenstebuiten deel naar boven zodat je je manchet ‘vastzet’ en je mouwen niet meer zullen afrollen.

 4. De regel van twee voor je blazer
  Iets om goed in je oren te knopen: de bovenste knoop van je blazer móét dicht om de mooie vorm te behouden en de onderste móét open blijven.

 5. Ophangen vs vouwen
  Overhemden en kostuums hang je best op cederhouten kleerhangers: die stoten motten af en absorberen vocht. Ze zijn doorgaans ook wijder en steviger, waardoor je kleren hun vorm minder snel verliezen. Truien vouw je net wel op: als je ze ophangt, gaan ze uitrekken.

De nieuwe wintercollectie van Zampiere is nu verkrijgbaar bij ons in de winkel!
Bekijk op facebook ›
Heb je de kans nog niet gehad om de nieuwe collectie in onze winkel te bewonderen? Dan geven wij je alvast een kleine sn...
Bekijk op facebook ›
Belangrijke dag voor de boeg? En op zoek naar een kostuum op maat? Bij Sodermans helpen we je graag zoeken naar het perf...
Bekijk op facebook ›