‹ Terug naar overzicht

Nieuws

Stof tot nadenken: welke stof kies je voor je maatpak?

De beslissing is gevallen: je gaat voor een maatpak. Maar zo’n kostuum is een investering voor het leven, dus kies je maar beter de ideale stof en stofleverancier. Daarom: onze partners op ’n rijtje!

Harris Tweed Isle of Harris: met de hand geweven
Harris Tweed is stof dat met de hand wordt geweven van zuiver scheerwol door eilandbewoners in de Buiten-Hebriden te Schotland. Tegenwoordig worden elke 50 meter van Harris Tweed zelfs gecontroleerd door een inspecteur van de Harris Tweed Authority voordat het een stempel van het handelsmerk krijgt. Harris Tweed blijft al enkele jaren helemaal on trend in de mode: een tijdloze keuze voor jouw kostuum!

Harris Tweed

Scabal: luxestoffen geweven in Engeland
De collectie voor herfst/winter bevat rijke texturen en warme kleuren en grijpt terug naar de eigenheden van klassieke herenstoffen. Denk strepen, fijne ruitjes, prince-de-galles, visgraatpatronen, Schotse ruiten en bedrukte jacquardmotieven. En de stoffen kleuren volledig herfstproof: zwart, antraciet, middernacht, flessengroen, roestkleurige rood- en bruintippen, diepblauw en intens indigo.

Scabal

Holland & Sherry: stoffenspecialist uit Londen
Stoffenleverancier Holland & Sherry creëert al sinds 1836 de meest verfijnde stoffen voor herenkostuums. Het merk is vooral gespecialiseerd in wol en zijde, en garandeert topkwaliteit en goede smaak.

Holland & Sherry

 • Merinowol
  Merino is een van de oudste schapenrassen ter wereld en vind je vooral in Australië en Nieuw-Zeeland. Het is natuurlijk, vernieuwbaar en biologisch afbreekbaar. Merinowollen kostuums zijn van nature kreukherstellend en gaan heel lang mee voor een oneindig ‘als nieuw’-gevoel.
 • Kasjmier
  Kasjmier is een wol afkomstig van de Kasjmirgeit die vooral graast in India, Pakistan en China. Kasjmieren kleding voelen heel luxueus en zacht aan, vallen prachtig en zijn tijdloos.
 • Mohair
  Mohair komt van de Angorageit en is heel erg fijn, zacht en zijdeachtig. Van alle dierlijke vezels is mohair de meest duurzame, met een natuurlijke weerstand tegen vuil en plooien. Voor een licht kostuum dat erg lang meegaat.
 • Vicuña
  De vicuña is een kameelachtige die in het Andesgebergte leeft. Vicuñawol is enorm zacht en luxueus en de lengte van de vezel is zelden groter dan 25 mm waardoor het erg geschikt is voor wolgesponnen stoffen.


Fratelli Tallia Di Delfino: innovatieve Italiaanse wol
Fratelli gebruikt enkel kostbaar Australisch wol en fijn Mongolisch kasjmier. Oude weeftradities worden gecombineerd met innovatieve technologie voor verfijnde stoffen die waterafstotend, kreukvrij en antibacterieel zijn. Elegant, prestigieus én exclusief!

Fratelli Tallia Di Delfino

Moon: veerkrachtig en eco-vriendelijk wol
Moon bestaat al sinds 1837 en heeft een van de laatste verticale wolmolen in Groot-Brittannië die bekendstaat voor consistente kwaliteit en innovatief design. De wol van Moon is heel sterk en veerkrachtig, recycleerbaar, maar ook: eco-vriendelijk: de productie verbruikt significant minder energie dan synthetische vezels.

Moon

Nieuws

De 6 gouden regels van een goed passend maatpak

Lees verder ›
Sodermans is fan van 7 For All Mankind. Een premium jeansmerk uit California, geschikt voor elke man.
Bekijk op facebook ›
Ja, kleren maken de man en Sodermans helpt je hier graag mee.
Bekijk op facebook ›