‹ Terug naar overzicht

Nieuws

Hoedje op: zo draag je een hoed in stijl

Het is niet alleen een knap stijlstatement, maar ook een enorm functioneel mannenaccessoire. Van zon tot motregen en sneeuw: wat Moeder Natuur je ook naar het hoofd gooit, met een hoed houd je het hoofd altijd cool. En beschermd. Maar hoe draag je een hoed zonder eruit te zien alsof je figureert in Mad Men of bent weggelopen uit een western? 7 slimme tips.

 • Kies de juiste rand
  Als je een lang, ovaal gezicht hebt, helpt een hoed met bredere rand je gezicht meer in balans brengen. Een smallere rand helpt dan weer rondere gezichten te stroomlijnen. Heb je een duidelijke kaaklijn? Lucky you: jij staat met alle hoedranden, maar een bredere rand heeft een mannelijker effect.

 • Hoed = instant groeispurt
  Een hoed geeft je extra centimeters en trekt het oog naar omhoog, waardoor hij je langer en slanker doet lijken. Handig als je een klein of gezet postuur hebt, dus! Heel lange mannen vermijden hoeden maar beter om er niet te imposant uit te zien.

 • Tip voor hoedengroentjes
  Als je nog nooit een hoed gedragen hebt, is het even wennen omdat een hoed ineens heel hoog lijkt en hij je gezichtsvorm optisch aanpast. Kies als eerste hoed eentje met een bredere band: zo lijkt hij korter en kun je het idee dus sneller gewoon worden.

 • Dresscode voor je hoed
  Een statementhoed staat echt niet met een jeans, sneakers en een simpel t-shirt. Als je een hoed wil dragen, haal je dus best maar alles uit de kast: een geklede broek en shirt met v-hals, of een maatpak. Zorg er ook voor dat je gezichtsbegroeiing perfect getrimd is, anders krijg je al snel een hobo-look.

 • Beken kleur
  Een bruine hoed is het veelzijdigst en past dus op de meeste outfits. Marineblauwe en grijze hoeden zien er meteen formeler uit, ideaal dus voor op je maatpak. Zwarte hoeden, daarentegen, reserveer je beter enkel voor begrafenissen.

 • De beste pasvorm is zelfvertrouwen
  Je mag dan de ideale hoed gevonden hebben, als je hem niet met zelfvertrouwen draagt is het gegarandeerd een blunder. Gedraag je dan ook zoals je er met een hoed uitziet: als een mysterieuze Don Draper.

 • Zorg goed voor je hoed
  Verleng de houdbaarheid van je hoed door hem correct op te bergen: aan een kapstok of ondersteboven op zijn kop op een plat oppervlak. Als je hem met de rand naar beneden ergens opzet, kan die platter worden en zijn vorm verliezen. Berg je je hoed een heel seizoen op? Stop hem dan in een doos in een droge en koele omgeving, want warmte en vocht kunnen je hoed beschadigen.

Nieuws

Reis in stijl met dé fashion essentials voor elke trip

Lees verder ›
Bij Sodermans kiezen we voor kwaliteitsvolle kledingmerken. Vandaag zetten we het merk Lubiam in de kijker.
Bekijk op facebook ›
Sodermans dat is mode die je als gegoten zit: trendy en toch tijdloos! Niet alleen kostuums op maat, maar ook vrijetijds...
Bekijk op facebook ›