Al generaties lang blijven Sodermans-klanten klanten. En dat heeft alles te maken met onze persoonlijke service en kwaliteit voor een eerlijke prijs. In onze mannenspeciaalzaak vind je niet alleen kostuums op maat, maar ook vrijetijdskleding voor hem en zelfs kostuumvesten voor haar! Mode die je als gegoten zit: trendy en toch tijdloos. De kleren maken de man, en wij maken de kleren. Al sinds 1856.
Louis Otten-Smulders

Louis Otten-Smulders

1856 - 1888
Hubert Sodermans-Otten

Hubert Sodermans-Otten

1889 - 1919
Louis Bijloos

Louis Bijloos

1920 - 1945
Paul Sodermans

Paul Sodermans

1945 - 1955
Léon Vanbockrijck

Léon Vanbockrijck

1955 - 1986
Michel Beeken

Michel Beeken

1955 - 1986
Robby Beeken

Robby Beeken

1987 - ...
Frédérique Beeken

Frédérique Beeken

2015 - ...
Louis Otten-Smulders
In 1856 vestigt Louis Otten-Smulders zich als meester-kleermaker in de Demerstraat in Hasselt. Als echte stielman ontwikkelt Louis een goede reputatie en wordt zijn winkel een begrip in en rond Hasselt.
Hubert Sodermans-Otten
Louis’ dochter Maresia Otten erft het atelier in de Demerstraat. Samen met haar man Hubert Sodermans bouwt ze de zaak verder uit met een confectielijn en witgoed. De winkel wordt overgebracht naar de Fruitmarkt, wat meer dan een eeuw lang de thuisbasis is van Sodermans. Hubert en Maresia dragen de zaak over aan Irma, hun dochter, en Paul, hun jongste zoon. Om de zeven jaar leiden ze afwisselend de zaak.
Louis Bijloos
Irma huwt met Louis Bijloos en samen houden ze de winkel in stand van 1920 tot 1945. In 1942 wordt Hasselt bestookt met brandbommen. De hele winkel en het atelier worden verwoest, waardoor de winkel verhuist naar het ‘basculeke’.
Paul Sodermans
Irma overlijdt, en op 10 mei 1945 neemt Paul Sodermans het roer in handen met zijn vrouw Margriet. In 1949 wordt het nieuwe moderne gebouw aan de Fruitmarkt in gebruik genomen.
Léon Vanbockrijck
De zussen Irma en Jacqueline Sodermans worden samen met hun echtgenoten Léon Vanbockrijck en Michel Beeken eigenaar. De verkoopoppervlakte van het nieuwe magazijn bedraagt 400 m² en daar komt, met het eeuwfeest in 1956, nog eens 250 m² bij.
Michel Beeken
Michel Beeken is samen met zijn vrouw Jacqueline de drijvende kracht in de verkoopsruimte. In juni 1976 starten ze met de verhuur van kledij voor huwelijken, begrafenissen, feesten en andere gelegenheden. Dit is meteen een schot in de roos. Vanaf 10 juni 1974 komt Robby Beeken meehelpen in de zaak.
Robby Beeken
In 1987 neemt Robby Beeken de leiding van de winkel over. Hij brengt meteen verandering. Onderscheiden met maatwerk is wat hij vandaag nog steeds doet. In 2013 vestigt Robby zich aan de Kempische Kaai, waar de winkel zich vandaag nog steeds bevindt.
Frédérique Beeken
Frédérique, de dochter van Robby, staat sinds 2015 samen met haar vader in voor de dagelijkse leiding van Sodermans. Samen kiezen zij eigenhandig de merken, materialen en stoffen zodat de kwaliteit van jouw mannenkledij gegarandeerd blijft.

Persoonlijke service op maat

Bij Sodermans halen we álles uit de kast om samen de outfit van je dromen te vinden. Zoek je een professionele werkoutfit, een trouwkostuum of vrijetijdskleding die toch stijlvol is? Met onze kennis en ervaring in herenkleding geven we je graag advies over materiaal- en modelkeuze. Zo vinden we altijd de geknipte herenkledij naar jóúw smaak en persoonlijkheid!

Kwaliteit voor een eerlijke prijs

Dé rode draad bij de mannenmode van Sodermans? Kwaliteit. Elk seizoen opnieuw selecteren wij de stoffen en kleuren: tijdloos en toch modern. Uiteraard kijken we daarbij ook naar vakmanschap en duurzaamheid, zodat jij je nieuwe lievelingsoutfit nog járen kan dragen.

Onze merken

Anderson'sAscotAtelier F&BBorsalinoCapobiancoCity sportCromatismiDerby sportDormeuilEduard DresslerEtonFumagalliGabiatiGhirardelliGran SassoHarris TweedHemleyHernoHiltlHolland & SherryLeyvaLubiamMarcoliani MilanoMMXMoonPerofilPrime ShoesSandmore'sScabalSchneidersSeven for all mankindSonrisaStenströmsStetsonStudio MilanoThe BridgeTomboliniUlturaleUBRWilvorstWarmanWatervilleZampiere